Tuesday, September 18, 2012

Tropikal Krep Tarifi




Malzemeler






• 1 ölçek kolay krep

• 2/3 su bardağı / 100 gr un

• 1/2 su bardağı / 75 gr pirinç unu

• 60 gr öğütülmüş hindistan cevizi

• 4 çorba kaşığı şeker

• 2 yumurta, hafif çırpılmış

• 1.5 su bardaği / 310 ml süt

• 1/2 su bardağı / 125 gr tereyağı

• 2 mango, soyulmuş ve kıyılmış

• 1 su bardağı / 250 ml hindistancevizi kreması






Her iki unu, hindistan cevizi ve 2 çorba kaşığı şekeri orta boy bir kâseye koyun. Yumurta ve sütü ekleyin, çırpma teli ile iyice karıştırın. Tereyağını orta boy bir tavaya koyup orta hararetli ateşte eriyene dek ısıtın. 2 çorba kaşığı krep hamurunu tavaya döküp tavaya tamamen yayılması için tavayı sallayın. Hafif kızarana dek pişirin. Geniş metal bir spatula ile çevirip hafifçe kızartıp ısıya dayanıklı bir tabağa alın. Bu işlemi hamurun tamamı bitene dek tekrarlayın. Her bir krepin üzerine mango sürüp yuvarlayın. Uçlarını kıvırın. Bir servis tabağına alın. Hindistan cevizi kremasını kalan şekerle kalın tabanlı bir tencerede karıştırıp orta hararetli ateşte şeker eriyene dek pişirin. Hindistancevizi sosunu kaşıkla kreplerin üzerine koyup sıcak olarak servis yapın.






tropikal krep tarifi



Benzer Tarifler:

No comments:

Post a Comment