Sunday, July 15, 2012

Kayısılı Medava Pastası tarifi, oktay usta kolay pratik resimli, Kayısılı Medava Pastası nasıl yapılır,Kayısılı Medava Pastası yapılışı anlatımı


Çıtır çıtır lezzetli güzle pasta tarifini aşağıda bulabilirsiniz.

Malzemeler

oniki adet kayısı

iki çorba kaşığı tozşeker




Hamur için

iki çorba kaşığı bal

250 gram margarin

bir paket kabartma tozu

üç adet yumurta

Bir buçuk su bardağı tozşeker

beş su bardağı un



Krema için

İki buçuk su bardağı süt,

üç çorba kaşığı tozşeker,

bir çorba kaşığı un,

bir çorba kaşığı buğday nişastası,

125 gram kaymak



Hazırlanışı

MEDAVA TARİFİ

Kayısıların çekirdeklerini karıştırın. Robotta püre haline getirin. Püreyi tencereye alıp üzerine toz şekeri ekleyin. altı, yedi dakika pişirip, soğumaya bırakın. Hamur için yumurtaları ve tozşekeri karıştırın. Diğer tarafta balı büyük bir tavada karıştırarak ısıtın. Bal köpürmeye başladığında margarini ilave edin. Margarin eriyince kabartma tozunu ekleyin. Karışım köpüreceği için karıştırmaya devam edin. Koyu kahverengi olana dek karıştırıp, ocaktan indirin. Yumurta ve tozşekerli karışıma ekleyip iyice çırpın. Yavaş yavaş unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan iri ceviz büyüklügünde bir parça koparıp kenara ayırın. Kalan hamuru üçe bölün. Hamurları yirmi dakika buzdolabında dinlendirin. 40×40 cm ebadında üç kare kalıbı yağlayın. Aynı boydaki üç hamuru kalıp boyutlarında açıp içlerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırında sekiz, on dakika pişirin. Kenara ayırdığınız ceviz büyüklügündeki hamuru leblebi iriliğinde parçalara ayırıp bir tepsinin içine yaydığınız folyonun üzerine dizin. Fırında beş dakika pişirin. Krema için süt, tozşeker, un ve buğday nişastasını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kremayi ocaktan indirdikten sonra kaymagi kremaya ekleyip karıştırın. Pişirdiğiniz ilk hamuru servis tabağına yerleştirip üzerine kremanın yarısını sürün. İkinci hamuru kremanın üzerine yerleştirip kayısı püresini sürün. Üçüncü hamuru yerleştirip en üste kalan kremayı sürün. Küçük hamur parçaları ile kremanın üzerini süsleyin. Kare şeklinde dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.



Sponsorlu Bağlantılar




Başka bir kayısılı pasta tarifini videodan izleyin



Bu pastalar harika:


Önceki



Sonraki

No comments:

Post a Comment