Malzemeler
Dut ve şekeri pişirme tencerenize alın. Sulanmasını beklemeden orta hararetli ateşte 5-7 kaynatın. Dut nazik bir meyve olduğu için 1-2 kez karıştırın. Reçelinizi ateşten almaya yakın limon tuzunu ekleyin.Tencerenizden boşalttığınız sulu reçelinizi 1-2 gün güneşli ve tozsuz ortamda, üzerine mutfak şemsiyesi veya tülbent kapatarak zaman zaman karıştırarak güneşte pişirin. Kavanoza boşaltıp serin ortamda saklayınız.Afiyet olsun.
Not : Karadut, eczalıkta kullanılan özellikle tazesi ağız içi yaralarına iyi gelen bir meyve. Şimdi tam mevsimi bulabiliyorsanız taze tüketiniz.
Kategoriler: Diğer Tarifler, Reçel Tarifleri, Sizden Gelen Tarifler Etiketler: karadut, karadut reçeli, Karadut Reçeli Tarifi, limon tuzu, reçel, Reçel Tarifleri, şeker
No comments:
Post a Comment