Saturday, August 11, 2012

Tavuk Paça Çorbası Tarifi







Sponsor Bağlantılar




Tavuk Paça Çorbası nasıl yapılır, değişik çorba tariflerimiz sizlerle..




Malzemeler




1 tane tam tavuk

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

2 yemek kaşığı un

6 su bardağı su

3-4 diş sarımsak

Tuz ve Karabiber

1 limonun rendelenmiş kabuğu




Terbiyesi için




1 limonun suyu

1 tane yumurta




Üstü için




Tereyağı

Kırmızı pul biber




Tarifi




Tavuğu güzelce yıkadıktan daha sonra 6 su bardağı su ile beraber güzelce haşlayın. Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını koyun. Unu katın ve pembeleşinceye dek güzelce kavurun. Tavuğu haşladığınız suyuda katın ve karıştırarak güzelce pişirin. Çorba koyulaşınca, kemiklerinden ayırdığınız tavuk etlerinide, tuz, karabiber, limon kabukları ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Ayrı bir kapta limon suyu ile beraber yumurtayı güzelce çırpın. Çorbadan azar miktarda alarak terbiyeyi ısıtın ve tencereye katın. Üstüne kırmızıbiberli yağ gezdirerek servis yapınız.




Afiyet Bal Şeker Olsun..

No comments:

Post a Comment