Malzemeler..
3 adet armut
2 çorba kaşığı tözşeker
1 tatlı kaşık krem tarçın
1 su bardak krem şanti.
Hazırlanışı
3 adet armudu ortadan ikiye kesin
kabukları soyun içine zarar vermeden çekerdekleri çıkartın.
ateşe dayanıklı çukur bir kaba koyun
üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker ile yarım su bardak portokal likorunu ilave edin
üzerine 1 tatlı kaşık tarçın serpin
önceden ısıtılmış 200 derecelı fırında 25 dakk pişirin
fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın
üzerine krem şantı sıkarak servis yapın…
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Bir önceki yazımız olan Fındıklı İrmik Helvası Tarifi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
No comments:
Post a Comment